Visoka međunarodna škola Cazin

Mala Lisa bb, 77220 Cazin

+387 37 511 311

+387 62 303 603

E-mail: info@vms.ba

 

Radno vrijeme Studentske službe:

Radnim danima: 09:00 – 16:00h

Subotom: 09:00 – 13:00h

Preko stotinu izlagača, veliki broj posjetilaca, raznolika ponuda domaćih proizvoda i brojni zanimljivi sadržaji osnovne su odlike „Cazinskog sajma 2018“. Visoka međunarodna škola Cazin je također uzela učešće na ovogodišnjem sajmu.

Na našem štandu su se posjetioci mogli informisati o našoj školi te studijskim programima koje nudimo svojim studentima. Ovogodišnji sajam u Cazinu trajao je tri dana.

U govoru gradonačelnika grada Cazina gospodina Nermina Ogreševića istaknuto je da se radi na tome da ovaj sajam postane vodeći sajam ovog tipa u krajini i regiji, ali da je već sad prepoznatljiv brend.

Kao i prošle godine i ove je, pored sajama, bio upriličen bogat kulturno-zabavni program. Posebno ćemo istaknuti takmičenje za najbolju ”masnicu” te aukciju proizvoda koje su napravile žene iz lokalnih KUD-ova.

Biblioteka

Fond bibliotečke građe kontinuirano se dopunjava novim naslovima knjiga, časopisa, stručnih radova nastavnika i diplomskih radova studenata. Zatim, naslovima neobavezne literature, razvojnim studijama programima lokalne zajednice i građom koja je poklonjena od strane Partnera. Bibliotekar evidentira, knjiži, izdaje na korištenje građu u svrhu izvršavanja obaveza studenata i nastavnika, te poticanja opšteg obrazovanja, kulture čitanja, informisanja u cjeloživotnom učenju i naučnog istraživanja.

Bolonjski proces

Novi bodovni sistem je oblikovan tako da razvije prijenos bodova koji bi ubuduće bili prepoznatljiva valuta za akademsko priznavanje na svim europskim univerzitetima. Uz to, ECTS bi trebao omogućiti lagano prepoznavanje studijskih programa. Na taj se način studentima otvara šira mogućnost upisa, sloboda biranja izbornih predmeta, promiče se studentska pokretljivost, a unapređuje se i nastavnička aktivnost. 

Studentski parlament

Studentski parlament Visoke međunarodne škole Cazin je predstavničko tijelo studenata Visoke škole. Studentski parlament objedinjuje predstavnike studenata, sa statusom aktivnih studenata, sa ciljem da zastupa i ostvaruje interese studenata, uređuje pitanja od zajedničkog značaja i solidarnog zadovoljavanja zajedničkih potreba u skladu sa zakonom i aktima Visoke škole, te poboljšanje studijskih i socijalnih odnosa i razvije druge aktivnosti studenata. 

Visoka medunarodna skola Cazin