Visoka međunarodna škola Cazin

Mala Lisa bb, 77220 Cazin

+387 37 511 311

+387 62 303 603

E-mail: info@vms.ba

 

Radno vrijeme Studentske službe:

Radnim danima: 09:00 – 16:00h

Subotom: 09:00 – 13:00h

Nova sezona izbora za Miss Earth BiH počela je 03.06.2017. god. prvim ocjenjivačkim susretom u Banjoj Luci na otvorenim bazenima hotela i wellnes centra Fortuna gdje je održan Fashion i Talk show by Miss Earth.

Pobjednica Fashion showa je Jelena Karagić iz Banja Luke, a pobjednica Talk showa je Magdalena Lubura. 

Druga manifestacija Talent show by Miss Earth održat će se također u Banjoj Luci 01.07.2017. god. sa početkom u 21:00 sati na otvorenim bazenima hotela i wellness centra Fortuna. 

Nakon toga, krajem mjeseca jula 2017. god. u Sarajevu će se održati Miss Bikini, a Finalno večer održat će se u Banskom dvoru u Banjoj Luci u prvoj sedmici mjeseca septembra. Svjetsko Finale održava se u Manili na Filipinima 04.11.2017. god. kada će biti izabrana nova Miss Svijeta. 

Generalni sponzor Izbora za Miss Earth 2017. je Visoka međunarodna škola Cazin.

 

Više fotografija možete pogledati na linku:

https://www.facebook.com/pg/vmscazin/photos/?tab=album&album_id=1503685219702319

Biblioteka

Fond bibliotečke građe kontinuirano se dopunjava novim naslovima knjiga, časopisa, stručnih radova nastavnika i diplomskih radova studenata. Zatim, naslovima neobavezne literature, razvojnim studijama programima lokalne zajednice i građom koja je poklonjena od strane Partnera. Bibliotekar evidentira, knjiži, izdaje na korištenje građu u svrhu izvršavanja obaveza studenata i nastavnika, te poticanja opšteg obrazovanja, kulture čitanja, informisanja u cjeloživotnom učenju i naučnog istraživanja.

Bolonjski proces

Novi bodovni sistem je oblikovan tako da razvije prijenos bodova koji bi ubuduće bili prepoznatljiva valuta za akademsko priznavanje na svim europskim univerzitetima. Uz to, ECTS bi trebao omogućiti lagano prepoznavanje studijskih programa. Na taj se način studentima otvara šira mogućnost upisa, sloboda biranja izbornih predmeta, promiče se studentska pokretljivost, a unapređuje se i nastavnička aktivnost. 

Studentski parlament

Studentski parlament Visoke međunarodne škole Cazin je predstavničko tijelo studenata Visoke škole. Studentski parlament objedinjuje predstavnike studenata, sa statusom aktivnih studenata, sa ciljem da zastupa i ostvaruje interese studenata, uređuje pitanja od zajedničkog značaja i solidarnog zadovoljavanja zajedničkih potreba u skladu sa zakonom i aktima Visoke škole, te poboljšanje studijskih i socijalnih odnosa i razvije druge aktivnosti studenata. 

Visoka medunarodna skola Cazin