Visoka međunarodna škola Cazin

Mala Lisa bb, 77220 Cazin

+387 37 511 311

+387 62 303 603

E-mail: info@vms.ba

 

Radno vrijeme Studentske službe:

Radnim danima: 09:00 – 16:00h

Subotom: 09:00 – 13:00h

Poziv se odnosi na nastavnike razredne i predmetne nastave, profesore, stručne suradnike. Seminar će se održati na Visokoj međunarodnoj školi u Cazinu.

Cilj seminara je da nastavnici usvoje znanja o izradi prilagođenih programa kroz edukativne radionice.

 

Cilj Seminara je da nastavnici usvoje znanje o izradi prilagođenih programa kroz edukativne radionice.

Seminar će se održati 15.4.2017. godine u prostorijama Visoke međunarodne škole i realizirat će se u grupama, pa je broj mjesta ograničen. Nakon završene edukacije nastavnici će dobiti certifikat. Prijavu za Seminar možete poslati na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. najkasnije do 1.4.2017. godine.

Kotizacija za Seminar iznosi 25 KM koju možete uplatiti najkasnije do 3.4.2017. godine na žiro-račun Visoke škole.

Žiro račun: Visoka neđunarodna škola

Adresa: Mala Lisa bb

Raiffeisen 1610350024090089

Sberbank 1403061120004950

Sa naznakom : za seminar

Seminar će voditi Dr.sc. Amra Imširagić i Mr.sc. Elvira Ogrešević.

 Prijava za seminar

Biblioteka

Fond bibliotečke građe kontinuirano se dopunjava novim naslovima knjiga, časopisa, stručnih radova nastavnika i diplomskih radova studenata. Zatim, naslovima neobavezne literature, razvojnim studijama programima lokalne zajednice i građom koja je poklonjena od strane Partnera. Bibliotekar evidentira, knjiži, izdaje na korištenje građu u svrhu izvršavanja obaveza studenata i nastavnika, te poticanja opšteg obrazovanja, kulture čitanja, informisanja u cjeloživotnom učenju i naučnog istraživanja.

Bolonjski proces

Novi bodovni sistem je oblikovan tako da razvije prijenos bodova koji bi ubuduće bili prepoznatljiva valuta za akademsko priznavanje na svim europskim univerzitetima. Uz to, ECTS bi trebao omogućiti lagano prepoznavanje studijskih programa. Na taj se način studentima otvara šira mogućnost upisa, sloboda biranja izbornih predmeta, promiče se studentska pokretljivost, a unapređuje se i nastavnička aktivnost. 

Studentski parlament

Studentski parlament Visoke međunarodne škole Cazin je predstavničko tijelo studenata Visoke škole. Studentski parlament objedinjuje predstavnike studenata, sa statusom aktivnih studenata, sa ciljem da zastupa i ostvaruje interese studenata, uređuje pitanja od zajedničkog značaja i solidarnog zadovoljavanja zajedničkih potreba u skladu sa zakonom i aktima Visoke škole, te poboljšanje studijskih i socijalnih odnosa i razvije druge aktivnosti studenata. 

Visoka medunarodna skola Cazin