Visoka međunarodna škola Cazin

Mala Lisa bb, 77220 Cazin

+387 37 511 311

+387 62 303 603

E-mail: info@vms.ba

 

Radno vrijeme Studentske službe:

Radnim danima: 09:00 – 16:00h

Subotom: 09:00 – 13:00h

U petak, 23.09.2016. god. u prostorijama Visoke međunarodne škole Cazin održan je Prvi međunarodni naučno- stručni skup "Inovacije u obrazovanju i efikasnost nastave".

Učesnici i gosti Naučno- stručnog skupa imali su priliku vidjeti i čuti prezentaciju 20 radova iz različitih naučnih oblasti.  

Podteme Skupa su:

1. Uvođenje novih didaktičkih posrednika u nastavi iz pedagogije i psihologije,

2. Inovacije u obrazovanju iz edukacije i rehabilitacije,

3. Modernizacija nastave iz zdravstvenih disciplina-kako teoretske spoznaje pretočiti u stvaralačku praksu,

4. Analiza puteva prema praksi u obrazovanju iz saobraćajnih disciplina,

5. Kreativno djelovanje predavača u izvođenju nastave iz ekonomije.

Posjećenost Skupa je bila velika, a učesnici, eminentni predavači, su došli iz različitih krajeva Bosne i Hercegovine i regiona. Zahvaljujemo se sponzorima Naučno- stručnog skupa: Ermex d.o.o, Grafis d.o.o, Privredna komora i d.o.o I- Crni, učesnicima, gostima, Menadžmentu Visoke škole Cazin, Studentskoj službi i Organizacionom odboru. 

 

Kliknite ovdje za pregled fotografija

Biblioteka

Fond bibliotečke građe kontinuirano se dopunjava novim naslovima knjiga, časopisa, stručnih radova nastavnika i diplomskih radova studenata. Zatim, naslovima neobavezne literature, razvojnim studijama programima lokalne zajednice i građom koja je poklonjena od strane Partnera. Bibliotekar evidentira, knjiži, izdaje na korištenje građu u svrhu izvršavanja obaveza studenata i nastavnika, te poticanja opšteg obrazovanja, kulture čitanja, informisanja u cjeloživotnom učenju i naučnog istraživanja.

Bolonjski proces

Novi bodovni sistem je oblikovan tako da razvije prijenos bodova koji bi ubuduće bili prepoznatljiva valuta za akademsko priznavanje na svim europskim univerzitetima. Uz to, ECTS bi trebao omogućiti lagano prepoznavanje studijskih programa. Na taj se način studentima otvara šira mogućnost upisa, sloboda biranja izbornih predmeta, promiče se studentska pokretljivost, a unapređuje se i nastavnička aktivnost. 

Studentski parlament

Studentski parlament Visoke međunarodne škole Cazin je predstavničko tijelo studenata Visoke škole. Studentski parlament objedinjuje predstavnike studenata, sa statusom aktivnih studenata, sa ciljem da zastupa i ostvaruje interese studenata, uređuje pitanja od zajedničkog značaja i solidarnog zadovoljavanja zajedničkih potreba u skladu sa zakonom i aktima Visoke škole, te poboljšanje studijskih i socijalnih odnosa i razvije druge aktivnosti studenata. 

Visoka medunarodna skola Cazin