Visoka međunarodna škola Cazin

Mala Lisa bb, 77220 Cazin

+387 37 511 311

+387 62 303 603

E-mail: info@vms.ba

 

Radno vrijeme Studentske službe:

Radnim danima: 09:00 – 16:00h

Subotom: 09:00 – 13:00h

Članovi Studentskog parlamenta Visoke međunarodne škole Cazin, Berina Suljić, Amina Suljić, i Redžep Pajić, te profesorica Erna Đogić iz Centra za vannastavne aktivnosti Visoke škole, posjetili su tri porodice slabijeg imovinskog stanja u humanitarnoj akciji koju je prošle sedmice pokrenuo Studentski parlament Visoke međunarodne škole Cazin.

 

Kupljene su najpotrebnije namirnice za svaku od porodica, a podijeljena je i novčana pomoć.Posjetili smo Bejzu Murić iz mjesta Gnjilavac, Tehvidu Nuhanović koja živi u mjestu Osredak, i Saliha Puškara iz Vrela.

Berina Suljić je napomenula da je cilj ove akcije bio da uljepšamo bajramske praznike porodicama slabijeg imovinskog stanja.

Ujedno je ovo bila i prilika da se studenti koji se nalaze na odsjeku Socijalni rad suoče sa nekim od situacija sa kojima će se susretati u profesionalnom životu.

Ovom prilikom želimo da se zahvalimo svima koji su učestvovali u ovoj humanitarnoj akciji, i nadamo se da će biti još akcija u budućnosti.

 

Biblioteka

Fond bibliotečke građe kontinuirano se dopunjava novim naslovima knjiga, časopisa, stručnih radova nastavnika i diplomskih radova studenata. Zatim, naslovima neobavezne literature, razvojnim studijama programima lokalne zajednice i građom koja je poklonjena od strane Partnera. Bibliotekar evidentira, knjiži, izdaje na korištenje građu u svrhu izvršavanja obaveza studenata i nastavnika, te poticanja opšteg obrazovanja, kulture čitanja, informisanja u cjeloživotnom učenju i naučnog istraživanja.

Bolonjski proces

Novi bodovni sistem je oblikovan tako da razvije prijenos bodova koji bi ubuduće bili prepoznatljiva valuta za akademsko priznavanje na svim europskim univerzitetima. Uz to, ECTS bi trebao omogućiti lagano prepoznavanje studijskih programa. Na taj se način studentima otvara šira mogućnost upisa, sloboda biranja izbornih predmeta, promiče se studentska pokretljivost, a unapređuje se i nastavnička aktivnost. 

Studentski parlament

Studentski parlament Visoke međunarodne škole Cazin je predstavničko tijelo studenata Visoke škole. Studentski parlament objedinjuje predstavnike studenata, sa statusom aktivnih studenata, sa ciljem da zastupa i ostvaruje interese studenata, uređuje pitanja od zajedničkog značaja i solidarnog zadovoljavanja zajedničkih potreba u skladu sa zakonom i aktima Visoke škole, te poboljšanje studijskih i socijalnih odnosa i razvije druge aktivnosti studenata. 

Visoka medunarodna skola Cazin