Visoka međunarodna škola Cazin

Mala Lisa bb, 77220 Cazin

+387 37 511 311

+387 62 303 603

E-mail: info@vms.ba

 

Radno vrijeme Studentske službe:

Radnim danima: 09:00 – 16:00h

Subotom: 09:00 – 13:00h

Na Visokoj međunarodnoj školi Cazin je u toku humanitarna akcija prikupljanja pomoći za četiri porodice slabijeg imovinskog stanja na području općine Cazin.

Akciju je pokrenuo Studentski parlament Visoke međunarodne škole Cazin na čelu sa Berinom Suljić, Aminom Suljić, i Redžepom Pajićem.

 

Svi zainteresirani da pomognu mogu izvršiti uplate u Sberbank banci na žiro račun broj: 1403065000092056, sa naznakom 'za humanitarnu akciju', ili donijeti novac lično u prostorije studentskog parlamenta Visoke međunarodne škole Cazin. Sredstva se prikupljaju do ponedjeljka 04.07.2016 do 12 sati. Po završetku prikupljanja sredstava, naši studenti će izvršiti kupovinu najpotrebnijih namirnica i podijeliti ih isti dan. O ishodu humanitarne akcije ćete biti obaviješteni putem naše web i Facebook stranice.

Biblioteka

Fond bibliotečke građe kontinuirano se dopunjava novim naslovima knjiga, časopisa, stručnih radova nastavnika i diplomskih radova studenata. Zatim, naslovima neobavezne literature, razvojnim studijama programima lokalne zajednice i građom koja je poklonjena od strane Partnera. Bibliotekar evidentira, knjiži, izdaje na korištenje građu u svrhu izvršavanja obaveza studenata i nastavnika, te poticanja opšteg obrazovanja, kulture čitanja, informisanja u cjeloživotnom učenju i naučnog istraživanja.

Bolonjski proces

Novi bodovni sistem je oblikovan tako da razvije prijenos bodova koji bi ubuduće bili prepoznatljiva valuta za akademsko priznavanje na svim europskim univerzitetima. Uz to, ECTS bi trebao omogućiti lagano prepoznavanje studijskih programa. Na taj se način studentima otvara šira mogućnost upisa, sloboda biranja izbornih predmeta, promiče se studentska pokretljivost, a unapređuje se i nastavnička aktivnost. 

Studentski parlament

Studentski parlament Visoke međunarodne škole Cazin je predstavničko tijelo studenata Visoke škole. Studentski parlament objedinjuje predstavnike studenata, sa statusom aktivnih studenata, sa ciljem da zastupa i ostvaruje interese studenata, uređuje pitanja od zajedničkog značaja i solidarnog zadovoljavanja zajedničkih potreba u skladu sa zakonom i aktima Visoke škole, te poboljšanje studijskih i socijalnih odnosa i razvije druge aktivnosti studenata. 

Visoka medunarodna skola Cazin